ProjectenStad > Sfeestzaal Antwerpen

ProjectenStad > Sfeestzaal Antwerpen

Stadsfeestzaal Antwerpen

Bouwheer

Stad Antwerpen

Architect(en)

Exners Tegnestue, Ferre Verbaenen, Ro Berteloot

Locatie

Meir 78, Hopland 31, 2000 Antwerpen, België

De glazen koepel met bladgoud, de traphal, de oorspronkelijke versieringen, beeldhouwwerken, mozaïeken, muurreliëfs en eiken parketvloer zijn getrouw aan het origineel onder controle van Monumentenzorg herbouwd.

Lerobel werd gevraagd om het glas te leveren voor de dakkoepel – een uitzonderlijk en indrukwekkend stukje vakmanschap en glastechnisch vernuft. Omdat Monumentenzorg het neoclassisistische gebouw zo getrouw mogelijk wilde heropbouwen, en omdat het ontwerp van de koepel heel erg complex was, bleek de zoektocht naar het juiste type glas niet eenvoudig. De glasexperts van Lerobel moesten niet alleen op zoek naar een glassoort die aansloot bij het oorspronkelijk gebruikte type, het glas moest bovendien de juiste kleur en tekening hebben. Bijkomende moeilijkheid was dat het historisch verantwoorde glas aan de huidige strenge veiligheidsnormen moest voldoen. Uiteindelijk vond Lerobel het juiste, ambachtelijk geproduceerde glas in het buitenland. Dit werd in de productiefaciliteit van Lerobel gelaagd – een ingewikkelde klus gezien het ambachtelijk karakter van dit glas.

Het resultaat spreekt evenwel voor zich. En voor het vakmanschap en de technische expertise van de specialisten bij Lerobel.

Zelf een vraag of een complex project?

Ons team van specialisten helpt u graag verder.

Contacteer ons+32 (0)11/28 68 28

Laatste Nieuws

Lees meer