Momumentenglas

Producten > Monumentenglas

Monumentenglas

Dat speciale getrokken uitzicht van vroeger combineren met de technische eisen van morgen. Dat is het doel van ons monumentenglas.

Want u wilt dat het totaalplaatje klopt. U wilt figuurglas dat aansluit bij de uitstraling van het gebouw. Een gewone vlakke beglazing zou alles verpesten. Het is u te doen om dat specifieke lichtspel in het glas. Die lichte wemelingen in het oppervlak. Maar u wilt tegelijk een lage U-waarde. En u stelt eisen voor veiligheid en akoestiek.

Eigenlijk wilt u alles. Ons monumentenglas komt tegemoet aan uw verwachtingen. Onze thermische processen geven aan uw glas die allure van een ambachtelijk mondgeblazen of getrokken raam. Onze kennis van lagen en coatings haalt dat stuk verleden binnen in onze tijd. We maken uw monumentenglas brandwerend, buigen het, isolerend… Of allemaal tegelijk.

Meer info?

De uitstraling van vroeger combineren met de technische mogelijkheden van morgen? We bespreken met u de mogelijkheden van ons monumentenglas voor uw volgende project.

Contacteer ons

Heritage

Maak kennis met Heritage, onze drie reeksen monumentenglas: Iso, Mono en Safe. Ons gebogen isolerend monumentenglas haalt probleemloos waardes haalt tot 1.0W/m2K.

Onze Mono is ultradunne enkele beglazing die een authentieke uitstraling combineert met hedendaagse functionaliteiten. Safe is dan weer onze inbraakwerende variant.

ISO

Hoe wij de mogelijkheden voor uw restauratieprojecten verruimen?

Door ons monumentenglas te combineren met isolerende coatings. Door onze zeer dunne spouw en slanke randafwerking. Door de neutrale kleur van ons glas. Door het anti-reflecterend te maken. En door u een totaaloplossing met afdichtingsproducten aan te bieden, inclusief dezelfde garanties als traditioneel isolatieglas. Door volledig op uw maat te gaan.

 Nog een manier waarop wij voor u het verschil maken:
onze thermoplastiche spacer of TPS. Wij extruderen die spacer rechtstreeks op het glas. Zo wordt een metalen kader overbodig. De voordelen zijn een betere isolatie, langere levensduur van het glas en een strakker uitzicht. Zo bieden wij u het dunste kader ooit aan bij isolatieglas.

De precieze functionaliteiten stemmen we af op uw wensen. En de functie van het gebouw – nu en in de toekomst.

Mono

Bij sommige gebouwen is er alleen maar plaats voor een enkelvoudige beglazing. Maar uw eisenpakket is wél meervoudig.

Onze Mono is ultradunne enkele beglazing die een authentieke uitstraling combineert met hedendaagse functionaliteiten.

Voor de uitstraling kan u kiezen tussen een mondgeblazen of een getrokken uitzicht. Met een lichte of sterke wemeling. Zelfs gebogen en ontspiegelend is een optie. Zo krijgt uw gebouw de beglazing waar het recht op heeft. En creëert u het lichtspel dat u voor ogen had.

Safe

Heel wat projecten vragen om specifieke eisen op vlak van veiligheid. Maar u wilt natuurlijk geen toegevingen doen qua uitstraling.

Dankzij ons Safe veiligheidsglas hoeft u niet te kiezen. U krijgt alles: monumentenglas met een ambachtelijk uitzicht, dat tegelijk voldoet aan de hedendaagse veiligheidseisen.

Onze expertise en machinepark stellen ons in staat om zelf te lagen, te gietharsen en folies toe te passen. Daardoor kunnen we voor u de juiste combinaties maken. En extra functionaliteiten als brand-, inbraak- en kogelwerend toevoegen.

Of extra isolerende capaciteiten, zoals bij ons kleurneutraal gelaagd glas dat bij de dunste op de markt hoort. U vraagt, wij adviseren en maken.

Zelf een vraag of een complex project?

Ons team van specialisten helpt u graag verder.

Contacteer ons+32 (0)11/28 68 28

Plaatsing

Van het eerste adviserende gesprek tot snelle oplossingen op de werf.

Ontdek meer

Inspiratie

Met glas is veel meer mogelijk dan u denkt. Laat u inspireren.

Ontdek meer

Innovatie

Wij verleggen de limieten. Zodat u kan profiteren van de nieuwe mogelijkheden.

Ontdek meer

Gerelateerde artikels

Lees meer