Heritage

Download

de heritage brochure

Download

HERITAGE

Respect voor ons erfgoed begint bij respect voor authenticiteit. Als architect, restaurator, gespecialiseerd aannemer of glashandelaar bent u namelijk op zoek naar iets uniek. Naar dat ene type beglazing dat perfect past binnen de weinige speelruimte die u soms krijgt. Zodat u de geschiedenis weer volop kan doen herleven. Al dan niet in lijn met een aantal moderne bouweisen van vandaag.

Het monumentenglas binnen het Lerobel Heritage-gamma komt u hier helemaal in tegemoet. Naast een ruime keuze in beglazing voor zowel binnen als buiten, kan u bij ons terecht voor advies rond complementaire afdichtingsmethodes. Tot slot beschikken we ook over een ervaren plaatsingsteam dat klaarstaat om de uitvoering volledig op zich te nemen.  

Meer weten?

Wenst u meer info over Lerobel Heritage? Neem contact op met onze experten in monumentenglas.

Contacteer ons

Ontdek ons 100% eigen ontwikkeld monumentenglas: Vitruvio & Lineo

Ontdek ons volledige gamma

Download de Heritage-brochure

Download

UITVOERINGEN & TECHNIEKEN

Mono – Safe – ISO 

Net omdat het speelveld zo duidelijk afgebakend is binnen de wereld van monumenten- en erfgoedherstel, komt een flexibele partner in beglazing extra van pas. 

Afhankelijk van de renovatievoorschriften kunnen we elke oplossing (zie onder) in diverse uitvoeringen produceren, al dan niet in combinatie met een gebogen glasoppervlak:

Mono: enkelvoudige beglazing
Safe: veiligheidsbeglazing
ISO: thermisch geïsoleerde beglazing

OPLOSSINGEN

Vitruvio

Dankzij het gepatenteerde productieproces mogen we Vitruvio ons eerste eigen restauratieglas noemen. Vitruvio staat voor een heldere beglazing met lage reflectie en een optimaal doorzicht van binnen naar buiten, en dat in drie gradaties van vertekening. 

Ambachtelijk glas

Iedere grote stad beschikte vroeger over zijn eigen lokale glasproductie. Dat leidde tot een enorme diversiteit van esthetiek en kwaliteit, zelfs binnen één bouwwerk. Hoewel veel van de toenmalige glasvariëteiten intussen verdwenen zijn, kunnen we bij Lerobel ambachtelijk glas op maat verwerken met een hoge kleurneutraliteit. 

Gewemeld glas

Na het tijdperk van de ambachtelijk glassoorten zagen verschillende industriële glastypes het licht. Gekend om hun typerende wemeling, maar met respect voor de extra klare glassoorten en de hoge kleurneutraliteit van weleer.

Getrokken glas

Het eerste vlakke vensterglas én een uitvinding van Belgische makelij, door Emile Fourcault. Herkenbaar aan de trekstrepen die ontstonden bij het verwijderen van het vloeibare glas uit de oven. Ook deze techniek doofde stilaan uit, maar bij Lerobel bliezen we het getrokken glas nieuw leven in. 

Figuurglas

Oorspronkelijk een ambachtelijk productieproces, maar vandaag verwerken we figuurglas op een industriële manier volgens de modernste technieken. Zonder aan de ambachtelijke uitstraling te raken.

Modern monumentenglas

Deze glassoort omhelst al het glas dat sinds 1960 wordt geproduceerd. Het gebruikte productieproces bleef sindsdien ongewijzigd. 

Zelf een vraag of een complex project?

Ons team van specialisten helpt u graag verder.

Contacteer ons+32 (0)11/28 68 28

Meer dan glas verwerken

80​​​​​​​ jaar vakmanschap

We zijn specialist in het verwerken van glas – van eenvoudig tot zeer complex. Al bijna 80 jaar verwerken en bewerken we glas tot op maat afgewerkte producten: snijden, slijpen, lagen, harden, buigen, verlijmen, zandstralen én plaatsen.

Gebogen glas dat ook isoleert. Monumentenglas dat de juiste uitstraling combineert met hedendaagse eisen qua akoestiek. Brandwerend glas dat meer doet dan enkel bescherming bieden. Hoe specifiek uw vraag ook is, we gaan de uitdaging aan om een antwoord op maat te bieden.

Plaatsing

Van het eerste adviserende gesprek tot snelle oplossingen op de werf.

Meer bekijken

Inspiratie

Met glas is veel meer mogelijk dan u denkt. Laat u inspireren.

Meer bekijken

Innovatie

Wij verleggen de limieten. Zodat u kan profiteren van de nieuwe mogelijkheden.

Meer bekijken

In de kijker

Lees meer