Projecten Stad > Green House Malmö

Projecten Stad > Green House Malmö

Green House Malmö

Bouwheer

Stadsfastigheter Neptuna

Architect(en)

Monika Gora

Locatie

Triangeln 2, Malmö 211 43, Zweden

Uitkijkend op de zeestraat Öresund tussen Zweden en Denemarken bevindt zich een opvallend glazen huis. De ‘Green House’ van de Zweedse landschapsarchitecte en kunstenares Monika Gora, is ontworpen als een oplossing voor zowel architectonische als landschappelijke uitdagingen. De glazen luchtbel weerspiegelt het licht naar de binnenplaats en biedt beschutting tegen de zee en de sterke wind gedurende het hele jaar zonder dat het zicht belemmerd wordt.

Extra helder gelamineerd glas

Het uiteindelijke resultaat is een glazen prismatische blob met een lengte van 22,2 meter, een breedte van 7,4 meter en een hoogte van 10,5 meter. De basis van de constructie wordt gevormd door de centrale, dubbele ruggengraat met ronde gewalste stalen buisprofielen. Het glas zorgt gedeeltelijk voor stabiliteit. Om een zo hoog mogelijke transparantie te bereiken is er gekozen voor extra helder gelamineerd glas. Een bijzonder detail van deze constructie zijn de glasknopen. In plaats van de gebruikelijke gegoten RVS knopen, zijn hier lasergesneden stalen stripknopen toegepast, omdat alle knopen uniek zijn. Op deze manier volgen de knooppunten exact het lijnenspel van de bubbel.

Extra helder gelamineerd glas

Om de staalstructuur zo beperkt mogelijk te houden, wordt het glazen oppervlak gebruikt als schil om de vervormingen in het staal te verminderen. Het glas is opgebouwd uit twee gelamineerde geharde glaspanelen van elk acht millimeter dik.

Zelf een vraag of een complex project?

Ons team van specialisten helpt u graag verder.

Contacteer ons+32 (0)11/28 68 28

Laatste Nieuws

Lees meer