Geschiedenis

geschiedenis

Lerobel – verder bouwen op 80 jaar geschiedenis

De oorsprong van Lerobel voert ons terug naar 1938, toen de broers Jean en Arthur Leroi hun spiegel- en glashandel startten in de Gasthuisstraat in hartje Hasselt.

Door het grote succes moesten de broers Leroi in 1951 op zoek naar grotere werkplaatsen. Ze breidden hun gamma voortdurend uit en reageerden snel op nieuwe trends in de industrie. In de loop der jaren vervoegden Yves en Guy en later Hugo het familiebedrijf.

In 1967 begon het bedrijf autoruiten te verhandelen, en later ook te monteren. Dat was het begin van wat later een heel nieuw bedrijf zou worden: Carglass.

Autoruiten waren niet de enige vernieuwing. Het is door voortdurend te innoveren en vaak als eerste in te spelen op de nieuwe trends in de wereld van het glas, dat het familiebedrijf kon uitgroeien tot een gereputeerd glasverwerkingsbedrijf met meer dan 100 werknemers.

Dankzij de visie van de familie Leroi en hun gespecialiseerde ploeg van werknemers staat Lerobel nu tot buiten de landsgrenzen bekend als specialist in complexe glasverwerking. Het vakmanschap en technische kennis van de productie van complexe glasproducten, maakt van Lerobel één van de meest oplossingsgedreven, kwalitatieve en betrouwbare glasverwerkers met een breed gamma aan glasproducten – van eenvoudig tot erg complex.

Met twee nieuwe bedrijfsleiders aan het roer breekt er nu een nieuw tijdperk aan. Yannick Leroi en Chris Franck vormen een complementaire tandem. Yannick is als derde generatie opgegroeid in het familiebedrijf en heeft al 15 jaar operationele ervaring, terwijl Chris de voorbije 20 jaren in diverse bedrijven managementfuncties heeft bekleed zowel in België als in het buitenland. Zij zullen het bedrijf verder professionaliseren en meer nadruk leggen op klantgerichtheid en (opnieuw) meer innovatie.

Laatste Nieuws

Lees meer