Gebogen glas

Producten > Gebogen glas

Gebogen glas

Gebogen glas heeft een enorme architecturale meerwaarde. Maar naast een architecturale rol, vervult gebogen glas natuurlijk ook andere functies. Toch was het tot voor kort onmogelijk om de functionaliteiten van een vlakke beglazing te evenaren.

Met onze coatings vallen de limieten van gebogen glas weg.

Een ontspiegelende coating schept extra mogelijkheden voor showrooms, retail, musea… Met een isolerende coating haalt uw gebogen glas de Ug-waardes die vereist zijn voor passiefgebouwen. En met een zonwerende coating bepaalt u hoeveel zonnewarmte precies binnenkomt.

Zo verruimen we voor u de mogelijkheden van gebogen glas voor uw volgende project. Of dat nu een showroom is voor een luxemerk of de dakramen van een kerk.

Meer info?

We buigen voor u de grenzen van het mogelijke. Laat ons weten wat u van ons verwacht voor uw volgende project. En we zorgen ervoor.

Contacteer ons

Wij bieden u en-en. Geen of-of

Elke coating heeft een bepaalde functionaliteit. Maar dankzij ons eigen atelier en onze expertise kunnen wij die coatings voor u combineren. Zo gaan we volledig op maat voor uw gebogen glas. En bent u bij ons zeker van een totaaloplossing voor uw volgende project.

Ontspiegelend
gebogen glas

Glas reflecteert. Voor sommige toepassingen is dat geen probleem. Maar dat is het wél als het object achter dat gebogen glas goed zichtbaar moet zijn.

Stel dat uw bouwheer voor zijn nieuwe showroom uitpakt met een volledig glazen gevel. Of dat u werkt voor retailers in het hogere segment. Dan biedt gebogen glas een enorme architecturale meerwaarde. Maar voor dat type klanten moet elk detail wel juist zitten.

Met een ontspiegelende coating beperken wij de reflectie van uw glas tot een minimum. En maximaliseren we zo de optische kwaliteit.

Wij werken volledig op maat. Van de afmetingen van het gebogen glas tot de graad van de ontspiegeling. Aan één of beide zijdes. In functie van uw project kiezen we het meest geschikte glas en de meest geschikte coating voor u uit. Ook de plaatsing kunnen wij voor onze rekening nemen.

Isolerend gebogen glas

Als het over buitenbeglazing gaat, komt de factor isolatie altijd ter sprake. Energiezuinig (ver)bouwen is de standaard geworden en de prestaties van de beglazing spelen hier een belangrijke rol in.

Zonder coating klokt gebogen isolatieglas af op een Ug-waarde van 2.8W/m2K. Maar mét isolerende coating haalt gebogen glas probleemloos waardes tot 1.0W/m2K. Ons driedubbel gebogen glas haalt zelfs de passiefnorm.

Maar beter isoleren betekent ook meer risico op oververhitting. Daarom is onze isolerende coating combineerbaar met een zonwerende.

Wij werken volledig op maat. Van de afmetingen van het gebogen glas tot de Ug-waarde die u wilt halen. In functie van uw project kiezen we het meest geschikte glas en de meest geschikte coating voor u uit. Ook de plaatsing kunnen wij voor onze rekening nemen.

Zonwerend gebogen glas

Het binnenklimaat van een gebouw is essentieel voor het comfort van de eindgebruiker. En aangezien het aandeel glas in gebouwen stijgt, speelt glas een belangrijke rol in de hoeveelheid zonne-energie die een gebouw binnenkomt.

Met een zonwerende coating bepaalt u welk percentage binnenvallende zon wordt omgezet in warmtewinst. En welk percentage de coating blokkeert. De coating realiseert een aanzienlijke reductie op het gebruik van airconditioning, spaart daarmee het milieu en houdt uw energierekening onder controle.

Wij werken volledig op maat. Van de afmetingen van het glas tot de zontoetredingsfactor of lichttransmissie die u voor ogen heeft. In functie van uw project kiezen we het meest geschikte glas en de meest geschikte coating voor u uit. Ook de plaatsing kunnen wij voor onze rekening nemen.

Zelf een vraag of een complex project?

Ons team van specialisten helpt u graag verder.

Contacteer ons+32 (0)11/28 68 28

Plaatsing

Van het eerste adviserende gesprek tot snelle oplossingen op de werf.

Ontdek meer

Inspiratie

Met glas is veel meer mogelijk dan u denkt. Laat u inspireren.

Ontdek meer

Innovatie

Wij verleggen de limieten. Zodat u kan profiteren van de nieuwe mogelijkheden.

Ontdek meer

In de kijker

Lees meer

Tevreden klanten aan het woord

Robbe Vehent

Glas is steeds op tijd geleverd. Mensen staan steeds paraat om te helpen. Topleverancier!

Mattias Vanlaer

Op tijd volgens afspraak. Het raam werd professioneel vervangen door een vriendelijk en behulpzaam team van 6 mensen. Een plezier om met professionele en correcte vakmannen samen te werken. Keep up the good work!

Steve Van Overloop

Top leverancier, leveringen komen op tijd en bij vragen of problemen komen ze direct ter plaatse.