Stijn Helsen Concept Store, Hasselt

Al tijdens de offerteaanvraag werd er een studie gemaakt om zeker te zijn dat de constructie van de draaideur wel haalbaar was. Ook het glazen dak was door zijn ongewone vorm geen gemakkelijke opdracht voor de glasexperts bij Lerobel.

De panelen in dubbel isolatieglas met zonwerende coating moesten vakkundig gebogen worden, specialistenwerk dat maar weinig bedrijven in België voor elkaar krijgen. Ook de rest van het uitgekiende winkelconcept wordt tot in de details ondersteund door het weldoordachte gebruik van glas. Net voorbij de trap naar de verdieping zit de dressing verborgen achter een glazen schuifwand. Ook de paskamers kregen een glazen achterwand. De ruimte achter deze glaswand wordt gebruikt als vitrine. 's Avonds laten we de kleedkamers open. Dankzij het lichtspel kunnen we zo de diepte van het gebouw benadrukken.

Op verschillende plaatsen in de winkel worden accessoires en kledingstukken voorgesteld in glazen dozen. De glazen wanden van de dozen werden verlijmd met UV-lijm, die bij blootstelling aan ultraviolet licht polymeriseert en na uitharding resulteert in een heel heldere en sterke verbinding.

Andere elementen in het ontwerp van architect Guy Marie Huys die in glas werden uitgevoerd, zijn de muurhoge spiegels in de traphal en de glazen balustrades.

"We hebben veel nieuwe materialen gecombineerd met oude. Gelukkig hebben we specialisten in hun vak gevonden om deze werken uit te voeren. De mensen hebben bovendien heel enthousiast mee gewerkt aan ons project," aldus Stijn Helsen.

Neem contact op

U wilt advies voor een nieuw project? U zoekt een bepaald type glas? U wenst meer informatie over een bepaald project?

Contacteer ons Offerte aanvragen

Referenties

Onze uitgebreide lijst van gerealiseerde projecten illustreert ons vakmanschap, technische expertise en kwaliteit.

Alle referenties
Flanders Investment & Trade