Stadsfeestzaal, Antwerpen

De glazen koepel met bladgoud, de traphal, de oorspronkelijke versieringen, beeldhouwwerken, mozaïeken, muurreliëfs en eiken parketvloer zijn getrouw aan het origineel onder controle van Monumentenzorg herbouwd.

Lerobel werd gevraagd om het glas te leveren voor de dakkoepel – een uitzonderlijk en indrukwekkend stukje vakmanschap en glastechnisch vernuft. Omdat Monumentenzorg het neoclassisistische gebouw zo getrouw mogelijk wilde heropbouwen, en omdat het ontwerp van de koepel heel erg complex was, bleek de zoektocht naar het juiste type glas niet eenvoudig. De glasexperts van Lerobel moesten niet alleen op zoek naar een glassoort die aansloot bij het oorspronkelijk gebruikte type, het glas moest bovendien de juiste kleur en tekening hebben. Bijkomende moeilijkheid was dat het historisch verantwoorde glas aan de huidige strenge veiligheidsnormen moest voldoen. Uiteindelijk vond Lerobel het juiste, ambachtelijk geproduceerde glas in het buitenland. Dit werd in de productiefaciliteit van Lerobel gelaagd – een ingewikkelde klus gezien het ambachtelijk karakter van dit glas.

Het resultaat spreekt evenwel voor zich. En voor het vakmanschap en de technische expertise van de specialisten bij Lerobel.

Neem contact op

U wilt advies voor een nieuw project? U zoekt een bepaald type glas? U wenst meer informatie over een bepaald project?

Contacteer ons Offerte aanvragen

Referenties

Onze uitgebreide lijst van gerealiseerde projecten illustreert ons vakmanschap, technische expertise en kwaliteit.

Alle referenties
Flanders Investment & Trade