SQUARE Brussels Meeting Center, Brussel

Door de boomachtige structuur van de gevels en de esthetiek van transparantie en licht, refereert het ontwerp aan landschapsarchitectuur. Terwijl het wortelt in de geschiedenis van de Kunstberg projecteert het de plek tegelijk in de moderniteit. De monumentaliteit van de glazen kubus, mild en poëtisch, gaat in dialoog met het beeld van de gerestaureerde historische tuin ernaast. Als je de Kunstberg opwandelt, zie je alleen het topje van de ijsberg.

De zorgvuldig gearticuleerde glazen kubus biedt toegang tot de lintvormige houten trappen en catwalks die de drie niveaus van het 52.000 m2 grote complex er onder met elkaar verbinden. Een ondergrondse tunnel verbindt SQUARE ook met het Paleis voor Schone Kunsten.

Tijdens de verbouwingswerken in het historisch complex gebeurde het ondenkbare. Een bende vandalen drong binnen in de oude Albert-zaal, nu Golden Hall genoemd. Ze kregen een Bobcat aan de praat en scheurden ermee door de zaal. Er ontstond brand en de brandweer moest aanrukken. Gelukkig werden de kroonjuwelen van SQUARE, twee enorme muurschilderingen van Magritte en Delvaux, niet te zwaar beschadigd.

Een voorzetwand die moest beschermen tegen stof kreeg een onvoorziene brandwerende functie.

Neem contact op

U wilt advies voor een nieuw project? U zoekt een bepaald type glas? U wenst meer informatie over een bepaald project?

Contacteer ons Offerte aanvragen

Referenties

Onze uitgebreide lijst van gerealiseerde projecten illustreert ons vakmanschap, technische expertise en kwaliteit.

Alle referenties
Flanders Investment & Trade