Wie is Lerobel

Lerobel is een specialist in het verwerken van glas – van eenvoudig tot zeer complex. Al bijna 80 jaar verwerken en bewerken we glas tot op maat afgewerkte producten: snijden, slijpen, lagen, harden, buigen, verlijmen, zandstralen én plaatsen. Door voortdurend te innoveren, kunnen we inspelen op de stijgende vraag naar glas met steeds meer functionaliteit: isolerend, zonwerend, brandwerend, design – en een of meerdere combinaties daarvan.

Wie is Lerobel
Wie is Lerobel

Ons vakmanschap en technische kennis van de productie van complexe glasproducten maakt ons tot één van de meest oplossingsgedreven, kwalitatieve en betrouwbare glasverwerkers. Ons breed gamma aan glasproducten laat ons toe om de juiste oplossing te bieden op maat van uw specifieke noden.

Bovendien zijn we één van de weinige glasverwerkers die verschillende glassoorten zelf, in eigen atelier, kunnen samenbouwen tot multifunctioneel glas, of glas te combineren met andere elementen zoals beslag of wanden tot totaaloplossingen op maat. Brandwerende glazen deuren volledig met scharnieren en klinken. Isolatieglas dat aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Medisch antistralingsglas met inbouw van ScreenLine® jaloezieën voor privacybescherming of zonnewering. De mogelijkheden zijn eindeloos. Glass without limits.

Onze Visie

Als innoverend glasverwerkend bedrijf met brede interne productiemogelijkheden en jarenlange expertise, willen we onze klanten ondersteunen met:

  • de ontwikkeling van nieuwe beloftevolle producten;
  • kwalitatieve totaaloplossingen op maat
  • glas gecombineerd met andere materialen en diensten; en
  • uitstekende en consistente kwaliteit – tijdig geleverd.
Wie is Lerobel

Waarom voor Lerobel kiezen?

House

Bijna 80 jaar vakmanschap en expertise in complexe glasverwerking

House

Eigen productie in eigen atelier door eigen gespecialiseerd personeel

House

Technische expertise om verschillende glassoorten samen te bouwen, en glas te combineren met beslag, wanden,... tot totaaloplossingen op maat

House

Eigen plaatsingsdienst - Voor een vlekkeloze uitvoering en onverdeelde verantwoordelijkheid

House

Eigen voorraad – Snelle levering

House

Ruim productengamma = juiste oplossing voor uw specifiek project

Lerobel beschikt over een eigen plaatsingsdienst

Glas en plaatsing onder eenzelfde dak garandeert u een vlekkeloze uitvoering en een onverdeelde verantwoordelijkheid. Lees hoe onze gespecialiseerde plaatsingsteams u alle zorgen uit handen kunnen nemen.

Meer informatie
Lerobel beschikt over een eigen plaatsingsdienst

Geschiedenis

Lerobel – verder bouwen op 80 jaar geschiedenis

De oorsprong van Lerobel voert ons terug naar 1938, toen de broers Jean en Arthur Leroi hun spiegel- en glashandel startten in de Gasthuisstraat in hartje Hasselt.

Door het grote succes moesten de broers Leroi in 1951 op zoek naar grotere werkplaatsen. Ze breidden hun gamma voortdurend uit en reageerden snel op nieuwe trends in de industrie. In de loop der jaren vervoegden Yves en Guy en later Hugo het familiebedrijf.

In 1967 begon het bedrijf autoruiten te verhandelen, en later ook te monteren. Dat was het begin van wat later een heel nieuw bedrijf zou worden: Carglass.

Autoruiten waren niet de enige vernieuwing. Het is door voortdurend te innoveren en vaak als eerste in te spelen op de nieuwe trends in de wereld van het glas, dat het familiebedrijf kon uitgroeien tot een gereputeerd glasverwerkingsbedrijf met meer dan 100 werknemers.

Dankzij de visie van de familie Leroi en hun gespecialiseerde ploeg van werknemers staat Lerobel nu tot buiten de landsgrenzen bekend als specialist in complexe glasverwerking. Het vakmanschap en technische kennis van de productie van complexe glasproducten, maakt van Lerobel één van de meest oplossingsgedreven, kwalitatieve en betrouwbare glasverwerkers met een breed gamma aan glasproducten – van eenvoudig tot erg complex.

Met twee nieuwe bedrijfsleiders aan het roer breekt er nu een nieuw tijdperk aan. Yannick Leroi en Chris Franck vormen een complementaire tandem. Yannick is als derde generatie opgegroeid in het familiebedrijf en heeft al 15 jaar operationele ervaring, terwijl Chris de voorbije 20 jaren in diverse bedrijven managementfuncties heeft bekleed zowel in België als in het buitenland. Zij zullen het bedrijf verder professionaliseren en meer nadruk leggen op klantgerichtheid en (opnieuw) meer innovatie.

Flanders Investment & Trade