Studiedag over Restauratie van serres, glazen overkappingen en stalen raamconstructies


Vandaag vindt in Namen een studiedag plaats met als thema “Restauratie van serres, glazen overkappingen en stalen raamconstructies”.

Deze studiedag wordt georganiseerd door het AWAP ( Agence Walonne du Patrimoine ), en vindt plaats in de zaal “Arsenal” van de universiteit van Namen, Rue Bruno 11 in Namen.

Door de verdere ontwikkeling en industrialisatie van de glas- en staalproductie, werd het in de 19e eeuw mogelijk om grote bouwwerken in staal en glas te realiseren, die voordien ondenkbaar waren.

Een bekend voorbeeld daarvan is “Crystal Palace” in Londen, maar ook in ons land zijn er heel wat voorbeelden van dergelijke grote constructies in staal en glas. Denk maar aan de vele stationsgebouwen, Orangerieën, Musea en overdekte markthallen die ons land rijk is.

De restauratie van deze grote bouwwerken zorgt voor heel wat uitdagingen voor architecten en aannemers uit de restauratiesector.

Een aantal sprekers brengt deze problematiek naar voren in een aantal lezingen.

Een van deze sprekers is Michel Quetin, productmanager en technisch adviseur bij Lerobel, die een uiteenzetting zal verzorgen over het gebruik van glas bij de restauratie van historische gebouwen.

Lerobel verheugt zich als glasverwerkend bedrijf met heel wat specialiteiten, op die manier bij te kunnen dragen tot een geslaagd evenement.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Inscrivez-vous ici et soyez le premier à recevoir nos dernières actualités par e-mail

À l'attention