Superisolerende vitrinebeglazing aan topsnelheid: showroom Bruyninx

De grote moeilijkheid tijdens dit project? “De tijdsdruk”, herinnert Kurt Michiels, hoofd van de plaatsingsdienst bij Lerobel, zich. “Van de oude toonzaal bleef nog amper iets over. Er moest dus heel wat gebeuren. De werken volgden elkaar bovendien razendsnel op.”

Grote flexibiliteit

“Onze opdracht was om zo vlug mogelijk nieuwe hoogisolerende vitrinebeglazing te plaatsen eens de raam- en deurprofielen erin stonden. In tussentijd waren ook de stucwerken volop aan de gang. De werf mocht met andere woorden niet lang open blijven liggen. Het was dus enorm belangrijk om ons flexibel op te stellen en om goede afspraken te maken met de ramen- en deurenfabrikant.”260 vierkante meter vitrinebeglazing plaatsen op amper twee dagen tijd. Dat was de opdracht die Lerobel in handen nam voor de Hasseltse autoverdeler Garage Bruyninx, onze nieuwe ‘Plaatsing in de kijker’. Hun oude toonzaal werd tot op het geraamte gestript en aan sneltempo gerenoveerd en heringericht. Een schoolvoorbeeld van hoe coördinatie en efficiëntie hand in hand gaan.  

Voorbereiding is cruciaal

Om alles zo vlot mogelijk te doen verlopen op de plaatsingsdagen zelf, zorgt Kurt telkens opnieuw voor een optimale voorbereiding. “Want eens het onze beurt is, mogen we geen tijd meer verliezen aan zaken die we vooraf gemakkelijk konden voorzien.”

Glas plaatsen op een kwalitatieve en nauwkeurige manier: alles begint bij het klaarzetten van de juiste glasvlakken op de juiste bokken. “Op deze manier verlies je een minimum aan transporttijd op de werf zelf. Hoe meer verschillende glasmaten je in een project hebt, hoe groter de kans op vergissingen en omwisselingen. Daarom overlopen we ook op de dag zelf nog eens alles nauwkeurig.”

600 kg per glasblad

“Daarnaast is het van cruciaal belang om de werf zo toegankelijk mogen te maken, zodat de kranen gemakkelijk hun werk kunnen doen. Voor elke situatie hebben we aangepaste machines, zoals minikranen of een autolaadkraan in geval van moeilijker bereikbare plaatsen. Of we nu werken met vitrinebeglazing van 600 à 700 kg per blad, zoals in dit geval, of met exemplaren van 1.000 à 1.500 kg: bij Lerobel zijn we op alles voorbereid, zodat we op elk moment snel kunnen schakelen”, besluit Kurt Michiels.

Vitrinebeglazing plaatsen? Contacteer ons!

Natuurlijk nemen we graag onze tijd om uw project tot in de puntjes af te werken. Maar ook als het tempo de hoogte in moet, staan we bij Lerobel klaar om een perfect parcours af te leggen. Vitrinebeglazing, interieurglasveiligheidsglas, … U hebt een grote waaier aan opties bij Lerobel. Contacteer ons en we bespreken wat we voor uw project kunnen betekenen.Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Inscrivez-vous ici et soyez le premier à recevoir nos dernières actualités par e-mail

À l'attention