Spider glass voor Het CORdAAT – Plaatsing in de kijkerDe Corda Campus in het Limburgse Hasselt staat bekend om zijn verzameling innovatieve bedrijven en start-ups. Wie de site, in de schaduw van de befaamde Pukkelpop-weide, bezoekt of voorbijrijdt, merkt al snel dat dit innovatieve karakter ook via de gebouwarchitectuur tot uiting komt. Ook Lerobel droeg zijn steentje bij en verzorgde de beglazing van Het CORdAAT, een gloednieuw gastronomisch restaurant, in één van de meest iconische gebouwen op de site. Met als uitschieter een dak uit spider glass.

Dé grote eyecatchers op de Hasseltse bedrijvencampus zijn zonder twijfel de twee “schansgebouwen”, met groene, hellende daken die tot op de begane grond doorlopen. “Het is in het hoofdgebouw dat we met Lerobel aan de slag mochten gaan”, vertelt Kurt Michiels, hoofd plaatsingsdienst.

Spider glass: keuze voor exclusiviteit

Het ontwerp bestond onder meer uit een gedeeltelijk glazen veranda uit zwart staal die op een natuurlijke manier uit de rest van het glazen gebouw moest voortvloeien. “In het oorspronkelijke ontwerp lag de beglazing van het dak traditioneel op de onderliggende kokers”, herinnert Kurt Michiels zich. “Maar de architect van Het CORdAAT zag het graag exclusiever. Zijn keuze viel daarbij op een dak uit spider glass. Zo kwamen ze bij ons terecht. In het verleden bewezen we al meermaals dat we ons echt kunnen onderscheiden binnen dergelijke projecten.”

Strakke samenwerking

“Voor een zo minimalistisch mogelijk eindresultaat, was het belangrijk om het spider glass zo eenvoudig mogelijk te bevestigen. Anders verlies je het beoogde effect. Hiervoor was een nauwe samenwerking nodig met de architect, het externe tekenbureau en de staalconstructeur. Het tekenbureau moest de boorpunten voor de bevestigingen van het spiderglass perfect aangeven, die de staalconstructeur op zijn beurt diende in te boren. Pas als dat perfect gebeurd was, konden wij aan de slag.”Succes door flexibele plaatsers

“Voor Het CORdAAT waren elf dezelfde soorten beglazing voorzien, in drie à vier verschillende afmetingen. Het ging voornamelijk om ramen van 5 meter lang en 1,80 meter breed.  Ook de beglazing van het interieur mochten we voor onze rekening nemen. Hier koos de architect op de meeste plaatsen voor een soort gegolfd monumentenglas met beperkte doorkijk.”

“Ook in dit verhaal bewezen we dat onze klanten kunnen rekenen op onze flexibiliteit. Zo dienden we onverwachts nog bijkomende beglazing aan te brengen. De uitbaters van het restaurant voelden duidelijk tocht binnenkomen langs de raamloze vlakken in de veranda. Om dit op te lossen, moesten we zowel ramen van 4 meter hoog als ruitjes van amper 20 cm hoog op maat uitwerken. Hiervoor konden we telkens rekenen op onze ervaren exterieur- en interieurteams. Met een eindresultaat om echt trots op te zijn”, besluit Kurt Michiels.

Spider glass voor uw volgende project?

Niet alleen in Hasselt kan je terecht om onze producten live te zien schitteren. Neem zeker ook een kijkje op onze Inspiratie-pagina. Wilt u graag meer info over onze producten en diensten? Of wil u het misschien hebben over de mogelijkheden van spider glass voor uw volgende project? Neem dan meteen contact met ons op.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Inscrivez-vous ici et soyez le premier à recevoir nos dernières actualités par e-mail

À l'attention