RETROLux lamellen: intelligente zonwering én natuurlijke lichtinvalStudies bewijzen het. Een perfecte lichtinval verbetert niet alleen de concentratie en efficiëntie op de werkvloer, het gaat ook vermoeidheid tegen. Wat als we u vertelden dat er een zonweringssysteem bestaat dat niet alleen netjes ingebouwd is in het isolatieglas, maar bovendien nooit meer hoeft bijgesteld te worden?

Het RETROLux-systeem deed nog maar recent zijn intrede op de Belgische markt, maar wekt nu al de interesse op van heel wat bedrijven en architecten. RETROLux lamellen zijn namelijk zo ontwikkeld dat ze op een intelligente manier daglicht binnenbrengen, van zonsopgang tot zonsondergang. En dat het hele jaar door.

RETROLux lamellen: natuurlijk licht zonder coatings

Het principe lijkt heel simpel, maar dat is het allerminst. Het slimme lamellensysteem – toepasbaar in zowel dubbele als triple beglazing – houdt de energie van de zon buiten in de zomer, maar laat deze net binnen in de winter. Tegelijkertijd blijft iedereen binnen continu genieten van optimaal daglicht.

Eerste Belgisch project in uitvoering

RETROLux is een Duits concept en komt nu via Lerobel als primeur ook op de markt in de Benelux. Het eerste project met het systeem is intussen een feit: in de nieuwe gebouwen van BAM Contractors in Sint-Truiden schittert het systeem straks in een volledig triple beglazing.

Ingenieus systeem

Waarom wij zo hard geloven in RETROLux lamellen? Omdat we wéten dat het totaalplaatje klopt. Elke lamellensysteem wordt namelijk op maat gemaakt en in een perfecte, unieke hoek geplaatst. Bovendien worden de lamellen in een speciale w-vorm ontworpen. Deze vorm beheerst het zonlicht én de warmte perfect, en zorgt voor een optimale lichtverspreiding doorheen het gebouw.

De uitwerking op maat gebeurt op basis van gespecialiseerde software, en verandert naargelang de geveloriëntatie, de verdieping, de werk- en stahoogte van de mensen binnen. Telkens in samenspraak met de fabrikant, de plaatser en de architect. Met andere woorden, eens we het systeem geïnstalleerd hebben, hoeft er niets meer te gebeuren. Nooit. Geen manuele bediening, zelfs geen onderhoud.

Nieuw wapen tegen koeling

Kantoren en bedrijven zijn steeds beter geïsoleerd en koeling wint daardoor almaar aan belang. RETROLux lamellen koelen de ruimtes op een natuurlijke manier, wat tot zo’n 30% energiewinst oplevert.

RETROLux lamellen: perfect voor uw project?

Als exclusieve verwerker en plaatser van RETROLux lamellen in de Benelux kunnen we u perfect bijstaan met onze expertise. Hebt u nog vragen over het systeem of bent u benieuwd hoe dit ingenieuze isolatieglas-en-zonwering-in-1 uw project beter kan maken? Neem contact met ons op en we zitten snel samen.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Inscrivez-vous ici et soyez le premier à recevoir nos dernières actualités par e-mail

À l'attention