Gebogen glas: met coatings is meer mogelijk

Gebogen glas is architecturaal een meerwaarde. Maar als (interieur)architect of glasprofessional kent u ook de nadelen. Slechte isolerende waardes, gevoelig voor reflectie én zonwerend geen toegevoegde waarde. Met onze coatings werken we al die pijnpunten weg. En verruimen we de mogelijkheden voor uw projecten.
Gebogen glas hinkte een hele tijd achterop ten opzichte van gewone dubbele beglazing. Omdat het heel ingewikkeld was om gebogen glas van een coating te voorzien.

Een coating is een ultradunne laag die we aan de binnenkant van de glasspouw aanbrengen. En ook al ziet u dat laagje amper, toch heeft het een enorme impact op de prestaties van uw gebogen glas.

Geen coating vertaalt zich in beperkte isolatiewaarden, een hogere zontoetredingsfactor én meer reflectie. De typische pijnpunten van gebogen glas.

Die pijnpunten werken we nu definitief weg. We zijn er namelijk in geslaagd om gecoat glas te buigen. Het resultaat: gebogen glas met drie verschillende coatings.

Maximale optische kwaliteit

De ontspiegelende coating beperkt de reflectie van uw gebogen glas tot een minimum. En maximaliseert de optische kwaliteit.

Passiefnorm

Met de isolerende coating haalt gebogen glas probleemloos waardes tot 1.0W/m2K. Onze driedubbel gebogen variant haalt zelfs de passiefnorm.

Aangenaam binnenklimaat

Met deze coating bepaalt u welk percentage binnenvallende zon wordt omgezet in warmtewinst. En welk percentage de coating blokkeert.

Het mooie is dat ze ook combineerbaar zijn. Zo kunnen we niet alleen voor de afmetingen, maar ook voor de eigenschappen van uw gebogen glas volledig op maat gaan.

En uw volgende project?

Dus vergeet wat u weet over gebogen glas. Wij vertellen u graag meer over de nieuwe generatie en nieuwe mogelijkheden. En hoe wij de juiste glassoort combineren met de juiste coating. Om zo tot een optimaal eindresultaat te komen voor uw volgende project.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Inscrivez-vous ici et soyez le premier à recevoir nos dernières actualités par e-mail

À l'attention