Elzenveld: Antwerps erfgoed met Limburgs monumentenglasElzenveld, hartje Antwerpen. Op een stukje van de site waar eeuwenlang het bekende Sint-Elisabethgasthuis floreert, zijn vandaag volop renovatiewerken aan de gang. Een deel van het oude ziekenhuis wordt er omgetoverd tot hotel. Maar niet zonder de historische uitstraling van het erfgoed veilig te stellen. En wie erfgoed zegt, zegt Lerobel Heritage! 

Elzenveld als primeur


Tijdens de Open Monumentendag op 8 september vormde het Sint-Elisabethgasthuis een van de vele erfgoedsites over heel Vlaanderen. Maar voor Lerobel betekent dit project een absolute primeur. Het is namelijk het allereerste project waar ons eigen monumentenglas binnen het gamma LB Heritage volop zal schitteren.

Samenspel tussen historisch en modern


LB Heritage is een divers gamma van verschillende types monumentenglas. Elk met hun eigen sterktes (sterke isolatie, hoge veiligheid, ultradun glas…), maar met steeds dezelfde basis: een ideaal evenwicht tussen esthetiek en gevoel.

Of het de opdrachtgever nu te doen is om de perfecte wemeling, lichtinval of kleurtoon, wij zorgen voor een oplossing op maat. Zoals het ook binnen dit project het geval is.

Lees ook: hoe we bij Lerobel de bestaande alternatieven uitdagenOver het Sint-Elisabethgasthuis


De geschiedenis van Elzenveld gaat terug tot in de 13deeeuw. In 1238 kwam het Sint-Elisabethgasthuis te liggen op zijn huidige locatie, op een boogscheut van de huidige Antwerpse Meir.

De kapel en gasthuiszaal zijn de oudste overgebleven delen van het gebouw. Zij dateren nog uit de 15eeeuw. De eeuwen nadien vonden meermaals uitbreidingen en verbouwingen plaats. Tot in de jaren 1980. Toen werd het grootste deel van de 19eeeuwse gebouwen tegen de grond gegooid en vervangen door een nieuw ziekenhuis. Een deel van de site wordt dus momenteel omgetoverd tot hotel. Met dus historische beglazing die de tijden van weleer zal uitademen.

Lees ook: waarom u ons best al meteen betrekt bij het maken van uw keuze

Hoe kunnen wij uw project doen heropleven?


Kunnen wij uw project naar een hoger niveau tillen met onze LB Heritage-oplossingen? Ongetwijfeld! Maar eerst willen wij uw verhaal horen. Of hebt u nog wat vragen voor ons? Contacteer ons en we sturen u snel een antwoord.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Inscrivez-vous ici et soyez le premier à recevoir nos dernières actualités par e-mail

À l'attention